Mazzei tápoldatozó tápoldat injektor 1" csatlakozással
Mazzei tápoldatozó tápoldat injektor 1" csatlakozással
19 485 Ft

Mazzei tápoldatozó tápoldat injektor 1" csatlakozással

Szállítási idő
1 munkanap
Szállítási költség
1790 Ft
Már csak 1 db elérhető készletről
19 485 Ft
Részletek

Mazzei Injektor

Venturi elven működő tápoldatozó


ALKALMAZÁS:

A Mazzei injektorokkal folyadékok (pl. tápoldatok, növényvédőszerek) precíz, hatékony és gazdaságos bejuttatása oldható meg, bármilyen nyomás alatt lévő öntözőrendszerbe.

MŰKÖDÉSI ELV:

A Mazzei injektorok egy Venturi-cső elvén működnek, az injektor középső részében kialakított szűkületen felgyorsul a meghajtó folyadék (jelen esetben az öntözővíz), a megnövekedett áramlási sebesség következménye a szűkülő szakaszon fellépő nyomásesés. A szűkületben található a felszívó ág, ahol a fellépő jelentős nyomásesés szívóerőt képez és így az injektor felszívja és belekeveri tápoldatunkat (vagy bármely más folyékony anyagot) az öntözővízbe.

A MEGFELELŐ INJEKTOR KIVÁLASZTÁSA :

A Mazzei injektorok ½”, ¾”, 1”, 1 ½”, és 2” (külső menet) méretben készülnek, az adott feladatnak megfelelő injektor típus kiválasztásához az alábbi paraméterek ismerete szükséges:
  1. Adja meg a teljes vízátfolyást az öntözőrendszerben (l/perc)
  1. Határozza meg, hogy mennyi tápoldatot szeretne bejuttatni percenként (l/perc)
  1. Számolja ki az injektoron várhatóan fellépő nyomáskülönbséget:
  • a. Ehhez először adja meg az injektor bemeneténél elérhető max. nyomás értékét (bar) à ez az a nyomásérték, amit a szivattyú (vagy vízhálózat) a rendszer vízfogyasztása mellett maximálisan leadni képes.
  • b. Adja meg azt a nyomást, aminek a rendszer optimális működéséhez szükséges az injektor után.
  • c. Számolja ki az elérhető nyomáskülönbség értékét ( 3a-3b) bar-ban.
  • d. Határozza meg a nyomáskülönbség százalékos értékét [(3c/3a)x(100)]
  1. Határozza meg az injektor beépítésének módját:
  • Ha a nyomáskülönbség százalékos értéke (3d) nagyobb, mint 20%, akkor az injektor nyomásfokozó szivattyú nélkül használható és beköthető egy kerülőágba (ld. 1. ábra).
  • Ha a nyomáskülönbség százalékos értéke kisebb, mint 20%, akkor az injektor használatához nyomásfokozó szivattyú beépítése szükséges (ld. 2. és 3. ábra)

 

A mellékelt teljesítménytáblázatban két érték is szerepel, egyik az injektor átfolyás értéke, mely adott nyomásértéken az injektor maximális áteresztő képességét mutatja (l/perc, meghajtó folyadék), a másik a felszívási kapacitás érték, amely adott nyomáskülönbség mellett végbemenő tápoldatfelszívási értéket adja meg (l/perc, felszívott folyadék). A öntözőrendszer teljes vízfogyasztásának adott nyomáson nagyobbnak kell lennie, mint az injektor átfolyás értéke ugyanazon a nyomáson.Az alapadatok birtokában a megfelelő injektor típust a következő lépéseket követve határozhatja meg:1.      Keresse ki a bemeneti nyomást (a) a függőleges oszlopon, amely a legközelebb áll az ön által megadott értékhez.2.      Keresse  ki a kimeneti nyomást (b) a bal oldali függőleges oszlopban, amely a legközelebb van az ön által megadott értékhez3.      Keresse ki (vízszintesen, majd felfelé) a táblázatból azt az injektor típust, amelynek felszívási kapacitása nagyobb az ön által meghatározott értéknél. Használjon a felszívó ágban egy szabályozó szelepet a pontos felszívási érték beállításához.Példa: Tegyük fel, hogy öntözőrendszerünk vízfogyasztása (1) 250 l/perc; az igényelt tápoldatfelszívási kapacitás (2) 3 l/perc; a rendelkezésre álló bemeneti nyomásunk (a) 5 bar; a rendszer optimális működéséhez szükséges kimeneti nyomás pedig 3,5 bar. Ebből c=b-a=1,5 bar; d=(c/a)x100=30%. Ez azt jelenti, hogy nem kell nyomásfokozó szivattyú a működéshez, egyszerűen kerülő ágba szereljük az injektort, és a táblázaton a 4,92 bar bemeneti nyomást, illetve a 3,52 bar kimeneti nyomást, majd a 3,41 l/perces felszívási kapacitás értéket követve fent megtaláljuk az 1”-os injektor típust, így ez lesz az a méret, amelyre szükségünk van.Nyomástáblázat

Adatok
Gyártó
Mazzei
Cikkszám
TAPOLM885
Kérdezz, mondd el véleményed
Kérdezz, mondd el véleményed!
Hasonló termékek